Начало Киокушин Дисциплината във фокус на Летния киокушин лагер в Камчия

Дисциплината във фокус на Летния киокушин лагер в Камчия

Дисциплината във фокус на Летния киокушин лагер в Камчия
0

Традицията е спазена!

14-ият Международен летен лагер по карате киокушин в Камчия официално започна. Началото на едно от най-мащабните събития в света на това бойно изкуство бе дадено, въпреки многото усложнения покрай пандемията от коронавирус и промените в спортния календар. И тази година организацията е в ръцете на Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз (KWU).

Първото събитие от богатата и отново много разнообразна програма на лагера бе Техническата конференция, в която участваха представители на всичките 14 държави. Тази година в Камчия пристигат над 600 бойци.

Шихан Асен Асенов и сенсей Стоян Димов проведоха Техническа конференция с делегациите.

Основна тема бе именно безопасността и здравето на всички участници. По този повод организаторите апелираха за спазването на изключителна дисциплина. Отделните делегации трябва да ограничат максимално общуването в близка дистанция и да спазват противоепидемични препоръки, като например високата лична хигиена, да се избягват ръкостискания и да се спазва отстояние на метър и половина при дискусии.

Конферентната зала, в която се проведе Техническата конференция, бе издържана напълно в мерките за безопасност – местата на ръководителите и инструкторите бяха позиционирани с разстояние, всички получиха брандирани маски, а на вход дезинфекцираха ръцете си.

Шихан Асен Асенов (6 дан) запозна делегациите с инструкциите и препоръките, определени от Управителния съвет на федерацията и съгласувани с ръководителите на KWU.

Участниците, треньорите и официалните лица в делегациите бяха допуснати да влязат в страната след предоставяне на отрицателни PCR тестове.

По време на лагера ще има тренировки и по иайдо и по правилата на KWU International Professional League, както и Световна купа на KWU, този път само за младежи (18-21 г.). Едно от най-вълнуващите събития в програмата е шестото издание на бойната галавечер SENSHI.

 

Международният летен лагер в Камчия се провежда в съответствие с календарния план на Българска Карате Киокушин Федерация за 2020 г. Целите, които централата си поставя са укрепване на дружбата между отделните членове на международни KWU организации, повишаване нивото на майсторството на участниците, повишаване на квалификацията на треньорите, провеждане на изпити за повишаване на стиловата квалификация на състезатели и треньори.

SENSHI 6 се провежда със съдействието на ЗАД „Армеец“,  Max Sport и М Кар Груп.

Медийни партньори на SENSHI 6 са Bulgaria ON AIR, Boec.bg, Boec.com, FITE TV, Topsport.bg, Webcafe.bg, Gol.bg, Kwunion.com, Superkarate.ru, Rsbi.ru.