Начало Senshi Шампион на SENSHI видя залата си в Киев разрушена (СНИМКА)

Шампион на SENSHI видя залата си в Киев разрушена (СНИМКА)

Шампион на SENSHI видя залата си в Киев разрушена (СНИМКА)
0

Бойците от киевския „Войтенко тийм“ останаха без зала. Руски снаряд е поразил и опожарил сградата, в която те водиха своите тренировки преди началото на войната.

За неприятната новина информира Станислав Войтенко, който е треньор на Владислав Фостенко – носител на два колана от професионалните бойни галавечери SENSHI и има първо място на дебютното Открито Европейско първенство по правилата на KWU SENSHI.

Самият Стас в момента все още се намира в Чехия.

Руската агресия го завари там, след като той беше заминал за галавечер на негов боец. Все още популярният треньор не може да се завърне в родината си.

Пред Boec.BG той заяви, че се готви да замине за Украйна, въпреки военните действия и опасността.

Във въпросната зала тренира и друг украински участник на SENSHI – Данило Воеводкин.

Боецът в тежка категория за разлика от Фостенко има две загуби на ринга във Варна, но в десетото издание на веригата той се би мъжки и падна по точки от Никола Филипович, а в деветото от гиганта Давид Астман.

Руският снаряд е бил част от тези, които поразиха местната телевизионна кула. При тази акция загинаха четирима цивилни.

Вероятно е попаднал погрешка в залата за бойни спортове.

В момента в Киев са прекратени всякакви спортни събития заради обявеното военно положение.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.