Начало Киокушин Днес Шихан Асен Асенов празнува рожден ден

Днес Шихан Асен Асенов празнува рожден ден

Днес Шихан Асен Асенов празнува рожден ден
0

Днес рожден ден празнува първият златен медалист от Европейско първенство по киокушин за България – Шихан Асен Асенов.

Тренира карате киокушин от 25 септември 1978 година. Преди това се е занимавал със свободна борба, кикбокс и джудо. През 1994 година става европейски шампион по кикбокс в Лисабон в категория до 90 кг.

В наши дни е член на управителния съвет на Българската киокушин федерация, а освен това е и треньор на много европейски и световни шампиони като Стилиян Петров, Петър Мартинов, Данаила Чернева, Даниела Динева, Анелия Асенова.

Удостоен е с шести дан лично от японеца Канчо Рояма, който е един от малкото ученици на създателя на бойното изкуство – Сосай „Мас“ Ояма.

Екипът на Boec.BG му пожелава здраве, щастие и късмет. Да продължава да бъде все толкова светъл човек за пример!

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.