Начало Senshi Силен край на SENSHI лагера в Камчия
0

Силен край на SENSHI лагера в Камчия

Силен край на SENSHI лагера в Камчия
0

След цяла седмица усилени тренировки лагера на SENSHI стигна своя край. Днес точно в 10:30 часа приключи и последната тренировка от лагера, който събра някои от най-талантливте и перспективни бойци от над 30 държави.

И днес групите се потиха здраво под ръководството на К-1 величията – Семи Шилт, Ернесто Хуст, Петер Артс, Алберт Краус, Сам Греко, и Николас Петас. Бойците бяха разделени по групи още в началото и след бърза загрявка се захванаха на работа със същия ентусиазъм и същата енергия, както в първата тренировка.

В групата на последния жив ученик на Сосай Ояма, Николас Петас, блестяха няколко имена от звездния състав на СК „Армеец“ – Петър Стойков, Теодора Кирилова, Марио Кирилов и други. Тази група се раздели по двойки и работи върху комбинации с атаки и контра-атаки почти без почивка през цялото занимание.

Групата на трикратния шампион на К-1 Петер Артс традиционно работеше върху нокаутиращи комбинации от далечна и средна дистанция с експлозвни удари и ритници. В последният половин час бойците на Артс се насладиха на последни приятелски спаринги, но и трябваше да направят няколко стотин коремни преси.

Бившишят шампион на „K-1 MAX“ Алберт Краус този път работи върху ударите в близка дистанция и различните финтове, с които може да предизвика нокаут с кроше, ъперкър в трупа, или в главата. Той наблюдаваше изкъсо бойците си и ги поправяше в грешките им. Точно до неговата група тренираше и тази на бившият карате фул контакт боец и носител на Световната купа по карате от 1994-та Сам Греко. Той продължи темата си за променяне на ъглите на атака и сменяне на гарда с цел объркване на противника. Както винаги, всяка комбинация, която Греко показваше, беше само с една цел – нокаут!

Четирикратният шампион на К-1 в тежка категория Ернесто Хуст работи с някои от по-младите и перспективни участници в лагера. Той им показа тънкости в комбинирането между удари с ръце и крака и правилно движение напред и встрани от опонента. В типичен негов стил, той използва видео клипове от срещите си, за да опише по-добре преподавания материал.

Тренировката прключи с добро настроение и аплодисменти за инструкторите, които дори направиха по няколко лицеви опори в чест на бойците пред тях. След тази финална сесия предстои и дванайстото издание на елитната международна бойна верига SENSHI. Бойното шоу започва точно в 20:00 часа и ще се излъчва на живо по „Max Sport“

SENSHI се организира със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“, М Кар Груп – BMW дилър и Rolls-Royce Motor Cars Service.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".