Начало Таекуондо Слави Бинев обмени съвети с лорд кмета на Манчестър

Слави Бинев обмени съвети с лорд кмета на Манчестър

Слави Бинев обмени съвети с лорд кмета на Манчестър
0

Шефът на родното таекуондо Слави Бинев бе на специална визита при лорд кмета на град Манчестър – Дона Лудфорд. В английския град в момента се провежда Европейското първенство в олимпийското таекуондо за мъже и жени, а българският национален отбор е сред участниците.

Президентът на Българска Федерация по Таекуондо бе поканен в качеството си и на президент на Европейския Таекуондо Сюъз. Тази позиция той заема от близо една година. По време на срещата една от основните теми бе тазгодишното домакинство на България на най-големите турнири на планетата – двете Световни първенства, които ще се проведат в София през юли и август.

Освен опит в организацията на спортни прояви, Лорд Кмета Лудфорд и Слави Бинев, обмениха идеи за развитието на таекуондо като социален феномен и ключов спортен фактор за всяка развита държава в света.

От името на президента на ETU Сакис Прагалос, Бинев направи специален подарък на градската управа на Манчестър, а с него бяха още и генералния секретар на ETU и председателят на Пара Европейския Таекуондо Съюз.

Срещата в Манчестър идва дни преди София да приеме над 1500 участника на ежегодното Мултиевропейско първенство и месец до най-важните първенства и събития за световното таекуондо – двете Световни първенства и Генералната Асамблея на Световната Федерация.

За първи път страна приема три световни форума. Очаква се в столицата ни да пристигне световният спортен елин – държавни представители от различни държави, президентите на всички континентални и държавни таекуондо федерации, лидери на МОК, световни звезди и авторитети, представители на корпоративния бизнес в Корея и Европа. За тази грандиозна проява, БФТ предвижда големи изненади при откриването на Световните първенства, но те все още се пазят в тайна.