Начало Бокс Боксьорите ни се завръщат със 7 медала от Косово
0

Боксьорите ни се завръщат със 7 медала от Косово

Боксьорите ни се завръщат със 7 медала от Косово
0

Българските боксьори спечелиха два златни и 5 сребърни медала от международния турнир за юноши – „Лах Нимани“ в Прищина, Косово. Националите ни се представиха на много високо ниво в конкуренцията на представителите на домакините, Албания, Черна гора и Северна Македония.

В категория до 63.5 килограма Марио Радев спечели титлата, като освен това бе отличен и с купата за Най-техничен боксьор. Шампион при 51-килограмовите стана и Йоан Стефанов. Със сребърни отличия се поздравиха Димо Тониев (57 кг), Кристиян Митев (71 кг), Стелиан Страхилов (75 кг), Жан-Божидар Сидеров (80 кг) и Георги Стоянов (86 кг).

Турнирът в Косово бе част от подготовката на националите ни по пътя към Европейското първенство. Шампионатът на Стария континент ще се проведе през септември в Италия.

April 21, 2022, София: Европейско първенство за младежи и девойки /финали/ в зала София, Thursday (Photo by БФБокс/Стартфото Bulgarian Boxing Federation/startphoto.bg 2022)

В същото време, 170 боксьори от 42 клуба ще вземат участие на Държавния личен шампионат за ученици. Първенството ще се проведе в Плевен, като стартира днес и ще завърши в петък.

Интересът към турнира е много сериозен, като за това личат и солидния брой заявки, които подадоха от клубовете. Най-оспорвано и интересно се очертава да бъде в средните и по-ниските категории. При 46-килограмовите са записани 13 боксьори, а по 12 ще бъдат те в още 4 категории – 40, 42, 54 и 57 кг.