Начало Бокс Хиляди посрещнаха Ивет Горанова и Стойка Кръстева в Плевен (СНИМКИ)

Хиляди посрещнаха Ивет Горанова и Стойка Кръстева в Плевен (СНИМКИ)

Хиляди посрещнаха Ивет Горанова и Стойка Кръстева в Плевен (СНИМКИ)
0

Каратистката Ивет Горанова, олимпийска шампионка в категория до 55 кг „кумите“ при жените, Стойка Кръстева, носителка на златото в категория до 51 кг в бокса от Олимпийските игри в Токио, заедно с техните треньори Ангел Ленков и Борислав Георгиев, бяха посрещнахи от хиляди плевенчани и гости на града на площад „Възраждане“.

Двете олимпийски шампионки бяха удостоени с най-високото звание на града „Почетен гражданин на Плевен“.

С народни песни и ритми в изпълнение на Северняшкия оркестър бяха посрещнати на сцената в града „златните“ Ивет и Стойка.

Много млади спортисти от Плевен и региона, малки деца с родителите си дойдоха, за да почетат големите спортистки.

Ивет Горанова е избирана три пъти за спортист №1 на Плевен.

„Един олимпийски шампион мечтае да постигне всеки един връх в спорта и аз все още нямам европейска и световна титла. Това ще ми е новата цел, тези два върха да постигна и все още не съм мислила коя ще е другата ми още по-голяма цел от златния ми олимпийски медал“, сподели Ивет Горанова, която вече мисли за следващо покоряване на големите върхове в спорта.

„Радвам се, щастлива съм, че хората откликват на този труд и се гордеят, предполагам, щом са тук, че са българи“, бяха думите на Стойка Кръстева.

Двете ни олимпийски шампионки не успяха да сдържат сълзите си от „топлото“ посрещане и с гордост показваха своите медали – медали, извоювани с много упорит труд и лишения. В чест на олимпийските ни шампионки пищна заря озари небето над Плевен.

Припомняме, че Стойка Кръстева спечели златото в категория до 51 кг в боксовия турнир при жените, разбивайки, по пътя към титлата поставените под номер 1 и 2 в схемата състезателки от Турция и Китай.

Ивет Горанова, от своя страна, стана първата олимпийска шампионка в олимпийското карате (този спорт дебютира на Игрите в Токио и няма да бъде в програмата за Игрите в Париж). Тя разби лидерката в световната ранглиста и множество медалистки и шампионки от големи първенства, изненадвайки всички!

Снимки: Община Плевен и „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“