Начало ММА Джакаре Соуса окачва ръкавиците и прекратява ММА кариерата си

Джакаре Соуса окачва ръкавиците и прекратява ММА кариерата си

Джакаре Соуса окачва ръкавиците и прекратява ММА кариерата си
0

Бившият шампион на Strikeforce в средна категория и дългогодишен състезател на UFC – Роналдо ‘Джакаре“ Соуса, официално обяви оттеглянето си от смесените бойни изкуства.

Това става само няколко месеца след освобождаването му от UFC. 41-годишният бразилец прекара последните 18 години от живота си в клетките на няколко различни организации. Ветеранът сподели, че е решен да се върне към състезателните си дни в бразилското джу джицу.

Вече се бих достатъчно„, заяви той пред бразилската медия „Combate“.

„Отказах се от джу джицуто прекалено млад и прекарах прекалено много време в ММА, но вече не искам да се бия. Било каквото било. Отказвам се от смесените бойни изкуства и се връщам към спорта, в който пишех история и който обичам с цялото си сърце.

Отново започвам да тренирам и кой знае, може да се завърна към граплинг състезанията. Бразилското джу джицу е спорт, който еволюира непрекъснато и това ще бъде истинско изпитание и предизвикателство за мен„, добави Соуса.

Южноамериканецът се отказва от ММА с професионален рекорд от 26 победи и 10 поражение, като в кариерата си има победи над Роби Лоулър, Гегард Мусаси, Дерек Брънсон, Юшин Оками и Витор Белфорт.