Начало Бокс Конгоанска сензация подготвя Усик за реванша
0

Конгоанска сензация подготвя Усик за реванша

Конгоанска сензация подготвя Усик за реванша
0

Конгоанецът Мартин Баколе, който има 18 победи и едно поражение на професионалния ринг, се е присъединил към лагера на Олександър Усик. 28-годишният африканец ще помага на световния шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в подготовката му за реванша с Антъни Джошуа.

Украинецът тренира в тайна дестинация в Полша, за да бъде на нужното ниво за втория си мач с Ей Джей. Двамата трябва да се срещнат на 23 юли в Саудитска Арабия, като се чака потвърждение на датата и мястото, тъй като все още няма официално такова.

Баколе направи така, че всички специалисти да споменават с огромно уважение името му. Преди 10-ина дни той сломи съпротивата на олимпийския шампион Тони Йока насред Париж. В резултат конгоанецът моментално попадна в полезрението за големи битки, а от щаба на Усик отиват и по-далеч, като очакват той да спечели титла в тежката дивизия в близко бъдеще.

Баколе е правил спаринги с Джошуа в миналото, като работи и с Тайсън Фюри за мача на шампиона на WBC с Дилиън Уайт. За него това ще бъде втори период на подготовка с Усик, като двамата са тренирали и в предишни години.

Усик и отборът му уважават уменията на Мартин. Той направи страхотни спаринги с него преди и затова ни се обадиха, защото бяха много доволни от него. Казаха ми, че той ще стане световен шампион, рано или късно“, разкри треньорът на Баколе – Били Нелсън.