Начало Бокс Кличко: Победа на Усик ще е като ракетно гориво за народа ни
0

Кличко: Победа на Усик ще е като ракетно гориво за народа ни

Кличко: Победа на Усик ще е като ракетно гориво за народа ни
0

Легендите Виталий и Владимир Кличко дадоха пълната си подкрепа към Олександър Усик и решението му да напусне фронта, за да започне подготовка за реванша с Антъни Джошуа. Световният шампион в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO си тръгна от Киев, където бе част от украинската армия, отбраняваща столицата срещу руската инвазия. Той ще започне лагер за втория мач с Ей Джей, който се очаква да се проведе през лятото.

Според братя Кличко, решението на Усик може да се тълкува като изключително мъдро, тъй като евентуален нов негов успех, би довел до мобилизация на народа и да послужи за повишаване на самочувствието. Всичко това на фона на вече повече от месец отбранителни действия във войната, която бе стартирана от Русия на 24 февруари.

Oleksandr Usyk of Ukraine, left, throws a punch at Anthony Joshua of Britain during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)

Подобно събитие може да отправи изключително важно съобщение към всички хора. Не знаем дали ние ще сме живи тогава. Но имам планове да говоря с Усик и да му дам съвети, как да процедира на мача“, каза кметът на Киев Виталий Кличко.

Брат му Владимир допълни: „Усик взе трудно решение. Но негова победа ще е като ракетно гориво за народа ни. Да видим украинския флаг вдигнат и химнът ни да звучи в негова чест, може да осигури изключително позитивни емоции и да повиши духа на всички. Имаме нужда от подкрепа и всеки един лъч надежда е добре дошъл“.