Начало Бокс Тони Йока на колене насред Париж
0

Тони Йока на колене насред Париж

Тони Йока на колене насред Париж
0

Олимпийският шампион от Рио де Жанейро – Тони Йока допусна изненадваща първа загуба в професионалната си кариера. Пред собствена публика в Париж „Завоевателят“, както е известен фаворитът на французите, бе сюрпризиран неприятно от Мартин Баколе.

След 11 поредни победи и с амбиция към световния връх в тежка категория, Йока падна на пода още в първия рунд. Конгоанецът намери много мощно фаворита с дясно кроше в тялото, след което французинът се сви на земята. Олимпийският шампион се съвзе и докара нещата до съдийско решение, което обаче не бе в негова полза.

Баколе продължи да е по-добрият от двамата и доминираше през почти целия мач. И въпреки опитите на реферите да спасят честта на Йока, те нямаше как да си затворят изцяло очите. Мартин получи победа след 10 рунда с 2:0 гласа (96:92, 94:94, 95:93).

По този начин конгоанецът постигна 18-ия си успех в 19 мача и на свой ред вече гледа по-уверено към битка за световна титла. За Йока пък ще остане надеждата, че все още има какво да подобри и времето е пред него, предвид че е само на 30 години.