Начало Бокс Тони Йока изказа почит към Жан-Пол Белмондо (видео)
0

Тони Йока изказа почит към Жан-Пол Белмондо (видео)

Тони Йока изказа почит към Жан-Пол Белмондо (видео)
0

Олимпийският шампион в тежка категория от Рио 2016 Тони Йока изказа своята почит към Жан-Пол Белмондо. Френският актьор и бивш шампион на страната по бокс почина на 88-годишна възраст, което доведе до национален траур в страната.

„Завоевателят”, както е известен Йока, показа уважение към легендата на своя мач с Петар Милас (15-1). Той нанесе първо поражение в кариерата на хърватина, след като го нокаутира в 7-ия рунд. Двубоят се проведе в тенис комплекса „Ролан Гарос” в Париж. Това бе 11-ти пореден успех на французина и негов 9-ти преди финалния гонг.

Tony Yoka of France, right, lands a punch on Croatia’s Petar Milas during their heavyweight boxing fight on the central court Philippe Chatrier at the Roland Garros tennis stadium, in Paris, Friday, Sept. 10, 2021. (AP Photo/Francois Mori)

Искам Джо Джойс. Той е следващата ми цел. Готов съм да му дам възможност да вземе реванш за Рио, защото постоянно говори, че е бил ощетен там. Нека да се качи на ринга с мен и да видим какво ще се случи”, каза след победата си 29-годишният Йока.

Французинът обяви още, че големите имена го избягват и трудно намира съперници. „Знам че това е бизнес. Те не искат да рискуват с мен, но скоро ще им се наложи. Благодаря на Милас, че събра смелост и подели ринга с мен. Целта ми е да стана световен шампион и знам, че рано или късно ще я осъществя”, допълни още „Завоевателят”.