Начало Бокс Дейвид Хей: Ще бия Фюри и той го знае
0

Дейвид Хей: Ще бия Фюри и той го знае

Дейвид Хей: Ще бия Фюри и той го знае
0

Дейвид Хей, който на 13 октомври ще навърши 41 години, призова актуалния световен шампион на WBC Тайсън Фюри за професионален мач. Това се случи напълно целенасочено и изглежда „Хеймейкър” действително вярва, че има силите да победи „Циганския крал”.

Британецът предизвика сънародника си, който е с 8 години по-млад от него, след като победи по точки своя приятел и бизнесмен Джо Фурние. Двамата изиграха меко казано „приятелски мач” на галавечерта във Флорида. А след неговия край от залата се чуха и освирквания, които бяха насочени към представянето им.

Усещам, че съм готов за големи работи. Свърших си работата и сега е време за Тайсън Фюри. Убеден съм, че ще го бия и той също го знае. Наясно е с това от 2013-а насам, когато мачът ни пропадна. Стилът ми просто не е подходящ за него и това го притеснява”, каза след срещата с Фурние Дейвид Хей.

Британецът е бивш световен шампион в полутежка и тежка категории. Последният му професионален мач обаче не завърши добре – той бе нокаутиран от Тони Белю през 2018-а. Хей се оттегли веднъж, през 2012-а, но се завърна 4 години по-късно, преди пак да се „пенсионира” след две поредни поражения от Белю.