Начало Бокс Дейвид Хей: Боксът не е бизнес трансакция
0

Дейвид Хей: Боксът не е бизнес трансакция

Дейвид Хей: Боксът не е бизнес трансакция
0

Дейвид Хей отправи предупреждение към бизнесмена и свой спаринг партньор от близкото минало Джо Фурние. Бившият световен шампион в полутежка и тежка категории призова доскорошния си добър приятел отново да си помисли, преди да се качи на един ринг с него. Двамата ще се срещнат в събота, 11 септември, на галавечерта във Флорида.

Британецът обяви на съвместната им пресконференция, че ще забрави всички приятелски чувства, когато стъпи на ринга. Джо е приятел и не искам да му нанеса сериозни поражения. Но играейки този спорт, няма как да не получиш тежки удари. Надявам се, че той разбира добре, че боксът не е бизнес трансакция. Предстои да разберем на колко тежки удари е готов да издържи”, каза Хей.

Бившият шампион допълни, че има определени нива в бокса, а Фурние не е достигнал до неговото. „Постепенно ще повишавам жегата на ринга и смятам, че той ще се откаже в ъгъла си в един момент. Парите няма да го спасят в този мач”, каза още британецът.

Бизнесменът от своя страна не си направи добра услуга с изказването си. Хей е със затихващи функции. Той е на 40, а си мисли, че е на 30. има скъсан ахилес, разкъсан бицепс. Не съм глупав. Знам, че ако беше във върха си, аз нямаше да съм на този ринг. Но той залязва и ще ви покажа точно това”, каза Фурние.

Милионерът направи и доста интересно сравнение: Аз съм като „Ролс Ройс” – движа се гладко и постоянно, а той е като „Корвет” – много мощ, но за кратко. Убеден съм, че мога да го нокаутирам даже в първия рунд”.