Начало Бокс Появи се изненадваща спънка за Йока – Хъргович (ВИДЕО)
0

Появи се изненадваща спънка за Йока – Хъргович (ВИДЕО)

Появи се изненадваща спънка за Йока – Хъргович (ВИДЕО)
0

На Филип Хъргович изглежда никак не му върви откъм намиране на съперници. Хърватинът е на прага да стане официален претендент за световната титла на IBF в тежка категория. За да се добере до тази позиция обаче, той първо трябва да открие противник, с когото да боксира.

Очакваният с интерес двубой между Хъргович и олимпийския шампион Тони Йока, е пред провал. Причината е, че французинът има вече уреден сблъсък с Мартин Баколи. Двамата трябваше да се срещнат на 15 януари в Париж, но въпросният мач пропадна заради рестрикции срещу коронавирус.

Проблемът пред Йока е, че той все още има договор с Баколи. За да може да проведе въпросния сблъсък с Хъргович, французинът ще трябва да се разбере с боксьора от Конго.

Думата ще имат и от IBF. Ако от организацията заемат страната на Тони, то тогава контрактът с Баколи ще бъде анулиран. Ако обаче това не се случи, то Хъргович ще трябва да си търси нов противник за званието „претендент №1“.

Хърватинът и Йока имат сметки за уреждане. Французинът спечели златото от Игрите в Рио през 2016-а, след като взе спорна победа над Хъргович на полуфинал и така го остави с бронз.