Начало Бокс Детелин Далаклиев: Дал съм душата и сърцето си в тази зала (СНИМКИ)

Детелин Далаклиев: Дал съм душата и сърцето си в тази зала (СНИМКИ)

Детелин Далаклиев: Дал съм душата и сърцето си в тази зала (СНИМКИ)
0

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев разкри подробности около своя бойна зала, която открива в родния Плевен. Помещението, което се простира на 250 кв. м, е модерно, с професионални уреди и настилка, добра климатизация и ще предлага всички условия за пълноценна тренировка и подготовка. Ще има както групови, така и индивидуални занимания, както и за различните възрастови групи.

„Залата ще може да побира до 30 деца и групи от около 15-20 възрастни“, посочи бившият национал в Пресклуб „България“.

Залата все още не е напълно готова, като пандемията е забавила малко процеса. В най-скоро време трябва да бъде монтиран рингът, който е поръчан и чака доставка от чужбина.

„Дал съм си душата и сърцето за нея. В нея ще има всичко, от което се нуждае един спортист. Искам да дам бъдеще на децата. Правя го с много малко хора, които ми помагат“, казва 37-годишният плевенчанин.

Далаклиев говори и какво го е задържало в Плевен и защо не си е потърсил късмета другаде:

„Има много деца, които идват при мен. През годините мислех да се преместя в София да работя, но децата ме задържат. Харесвам Севера, там също имаме  продукция“.

Освен нова зала, Далаклиев ще стартира и свой клуб по бокс.

„Шапка му свалям! В такъв момент в държавата и в света да се ангажира да отвори клуб е голяма работа“, боксовата легенда Ангел Ангелов похвали един от учениците си. Далаклиев от своя страна призна, че е откраднал много в треньорската професия именно от Ангелов и Петър Лесов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.