Начало Таекуондо Слави Бинев стана първи вицепрезидент на ETU

Слави Бинев стана първи вицепрезидент на ETU

Слави Бинев стана първи вицепрезидент на ETU
0

Председателят на БФТ Слави Бинев официално бе назначен за първи вицепрезидент на ETU (европейския таекуондо съюз). Това стана лично от Президента на европейската централа Сакис Прагалус, който връчи сертификата на г-н Бинев на пресконференция в София.

Специални гости на срещата с журналисти бяха вицепрезидентът на ЕТU Фред Буийтенхуйс, генеранияt секретар на ЕТU Антонио Барбарино и гл.секретар на БФТ Александър Минев. Нашата столица за втори пореден път е домакин на олимпийската квалификация по таекуондо, а финалистите от всяка категория ще спечелят квота за олимпийските игри в Париж 2024.

Пръв сред равни. Имаме шест вицепрезидента. От тука нататък не е нужно някой да бъде специално оторизиран да представя президента. Разбира се, това е голяма отговорност, защото трябва да го представя по най-добрия начин. Ние ще бъдем една от държавите, които ще направят модата в таекуондото в Европа. Вървим в правилната посока. Европа може да застане срещу целия свят и да победи в таекуондо. Да станеш европейски или вице-европейски моментално те нарежда сред лидерите за олимпийски злато. Квалификацията в Европа е от най-тежките.„, коментира новия си пост в европейското таекуондо и предстоящите квалификации Слави Бинев.

Четиримата български бойци, които ще се борят за олимпийските квоти са: Християн Георгиев (58 кг.), Митко Джордев (68 кг.), Александра Георгиева (49 кг.), Мартина Атанасова (57 кг.). В надпреварата заявки за участие са подали 140 състезатели в осемте олимпийските категории и още 35 състезатели в пара категориите. Надпреварата се провежда в спортната зала в гр. Елин Пелин, която благодарение на БФТ придоби един уникален европейски вид. Всички срещи от квалификационния турнир се предават на живо в олимпийския канал на МОК.