Начало Граплинг и BJJ Световният БЖЖ шампион Майки Мусумеци може да се изправи в граплинг битка срещу Деметриус Джонсън

Световният БЖЖ шампион Майки Мусумеци може да се изправи в граплинг битка срещу Деметриус Джонсън

Световният БЖЖ шампион Майки Мусумеци може да се изправи в граплинг битка срещу Деметриус Джонсън
0

Майки Мусумеци, симпатичният граплър, когото всеки би объркал със запален геймър, който не става от компютъра, направи солидни изяви в последно време. Черният колан, който за дълъг период вървеше рамо до рамо с многократния БЖЖ шампион Кайо Тера, подписа с ONE Championship и през последните години инкасира солидни успехи в различните захватни формати, в които участваше. последните новини сочат, че има вероятност съвсем скоро Мусумеци да попаднe в супердвубой с ММА легендата Деметриус Джонсън. Деметриус бе солиден шампион в UFC преди изненадващо да се окаже извън организацията и да продължи своя боен път именно в азиатската ONE като атлет в смесените бойни изкуства.

„Мисля, че следващият ми мач ще бъде с Джонсън. Това мисля, че ще се случи, така че наистина съм развълнуван да се бия с легенда – да се боря с легенда. Не ми се сърдете, момчета, че казвам битка. Ще бъде чест да се боря с него и това вероятно ще бъде най-големият мач в живота ми до този момент, както по отношение на авторитета на опонента ми, така и по отношение на гледаемостта. Не знам, просто да стъпиш на тепиха с „Mighty Mouse“, за да се докоснеш до легенда, би било толкова готино“, коментира Мусумеци в скорошно интервю.

Мусумеци изглежда доста уверен, че двубоят с настоящия ММА шампион в категория „муха“ на ONE ще се случи. Той изрази желание да се изправи срещу него отново през май и изглежда, че мотивацията на граплъра не се е променила.

Деметриус Джонсън от своя страна е кафяв колан по БЖЖ и през годините се доказа като един от най-добрите ММА атлети, когато ситуацията стигне до земята. Трябва да признаем, че Джонсън няма опит в граплинга на световно ниво и неговите умения са демонстрирани единствено по правилата на смесените бойни изкуства. От своите 25 победи в кариерата му на ММА боец, Деметриус успя да приключи опонентите си на земята в 8 от тях.

Джонсън защити световната си титла в ONE наскоро, след като победи със съдийско решение Адриано Мораес. Любопитна подробност е, че Майки Мусумеци също беше част от файткартата, но в граплинг двубой, който успя да спечели.

Трудно е да се прогнозира доколко двубой между двамата ще бъде атрактивен за ММА публиката, но едно е сигурно – граплинг аудиторията няма да има нищо против.