Начало Senshi Три от три за Николай Йоргов на SENSHI

Три от три за Николай Йоргов на SENSHI

Три от три за Николай Йоргов на SENSHI
0

Трудна, но много сладка победа успя да постигне Николай Йоргов в последния мач от първата вечер на SENSHI Cup.

В заключителната среща по правилата на новата професионална лига на Световния киокушин съюз – KWU International Professional League, 28-годишният българин се класира на финал в кат. до 80 кг, побеждавайки Маркос Зинхани от Бразилия с 3:0 съдийски гласа.

SENSHI

 

Това бе трето участие на родната каратека в гала вечерите SENSHI и второ за южноамериканския му противник, който бе един от бойците през април в София.

Йоргов влезе по-добре в сблъсъка, показвайки солидни боксови умения. Спокойно и умерено нашенецът вкара няколко прекрасни комбинации в главата на 27-годишния Зинхани, който обаче завърши рунда по прекрасен начин.

Бразилецът изстреля много силен десен прав в брaдата на Николай и това попадение поразклати рекордьора по участия в SENSHI. До края на рунда инициативата бе на страната на Зинхани, но Йоргов показа воля и дочака почивката, за да презареди силите.

Вторият рунд започна на размени и бразилецът отново демонстрира силната си дясна ръка, събаряйки Николай на земята. С течение на времето българинът започна да използва мощните си лоу-кикове, които държаха противника му на разстояние и изтощиха доста от силите на на Зинхани.

SENSHI

Заключителният трети рунд стартира с клинч, от който се предреши и в голяма степен двубоя. Заелият по-добра позиция българин вкара няколко поредни лакътя в главата на Зинхани, отваряйки сериозна рана на бразилеца.

След кратка намеса на лекарите, битката продължи и макар двамата да бяха изтощени до краен предел, не се се отказаха от класните изпълнения, които по-често бяха на сметката на Йоргов.

В крайна сметка състезателят на столичния клуб „Армеец“ спечели с единодушно съдийско решение и утре ще се бие срещу Андрей Чехонин от Русия.