Начало Senshi Триумф на киокушин в „Битката на шампионите“ (СНИМКИ + ВИДЕО)
0

Триумф на киокушин в „Битката на шампионите“ (СНИМКИ + ВИДЕО)

Триумф на киокушин в „Битката на шампионите“ (СНИМКИ + ВИДЕО)
0

Киокушин се оказа големият победител в сблъсъка между Ян Сокуп и Тимур Гасташев от „Битката на шампионите 11: Школа срещу школа“ в Москва.

Руската столица беше домакин на бойното шоу, като в битка за титлата на SENSHI KWU чехът Сокуп – европейски шампион, сребърен медалист от Световното първенство и първенец на престижната надпревара „All Japan“, премери сили с европейския и двукратен световен шампион Гасташев от Русия. Трите рунда, в които двамата показаха световна класа, не се оказаха достатъчни за определянето на краен победител и се наложи изиграването на допълнителен такъв. В него Сокуп успя да се наложи и спечели титлата на SENSHI KWU.

Андрей Чехонин (киокушин), световен шампион във версия WAKO, призьор от Световна купа, победител в „Битката на шампионите 7“ пък победи Асхабали Магомедов (ашихаркарате, двукратен световен шампион).

Сред реферите на шоуто, включващо общо осем битки, имаше осезаемо българско присъствие. Сенсей Захари Дамянов – абсолютен световен шампион и безспорно един от най-успешните каратисти в историята на България; Сенсей Петър Мартинов – световен и европейски шампион, донесъл много радост и медали на България от международни надпревари; Семпай Николай Атанасов – шампион на „All Japan“ 2010 година и 2-ро място от 2013, сребърен медалист от Европейско първенство, един от водещите треньори по кикбокс и муай тай у нас.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.