Начало Статии Вижте как фитнесът може да помогне в борбата с левкемията (ВИДЕО)

Вижте как фитнесът може да помогне в борбата с левкемията (ВИДЕО)

Вижте как фитнесът може да помогне в борбата с левкемията (ВИДЕО)
0

Роси Николова е самотна майка с две деца, която страда от една от най-смъртоносните болести на планетата – левкемията!

Усмихната, очарователна и в чудесна форма, тя заявява, че вече трета година е с левкемия и дава всичко от себе си всекидневно, за да може да осигури нормален живот на децата си.

В последните няколко месеца Росица се доверява на методите на тренировка и хранене на фитнес инструктора Николай Първанов, като самата тя заявява, че не може да повярва на резултатите, които успява да постигне.

За непримиримостта и силата на характера, за несъгласието с това просто да се предадеш пред трудностите, които ти изглеждат на пръв поглед невъзможни за преодоляване и как лекарите в Швейцария лично са поздравили респондентката ни за прогреса й – от самата Роси и нейния личен треньор Николай Първанов:

„Преди 3 години бях 85 килограма. Реших, че трябва да се взема в ръце и да започна да тренирам. Направих го, но не виждах резултатите, които очаквах, а не се чувствах и кой знае колко по-добре. Реших вместо психиатър, да заложа на фитнес инструктор. Предпочитах да си броя кляканията и повторенията, за сметка на падащите косми от главата си.

В един момент обаче се стигна до сблъсък между добавките, които приемах в залата и химиотерапията, която ми беше назначена. Това доведе до срив. Припаднах във фитнеса. Казаха докторите, че става дума за вътрешен инфаркт в крака. 

Разбрах за Ники и го питах дали може да ми помогне. Първоначално не бях много убедена, че ще се получат нещата, но когато се прибрах в Швейцария и отидох на преглед, в един момент дойдоха и ми изключиха системите. Лекарят ме попита какво правя и как се храня, защото имам уникална промяна.

Аз имам две деца. Гледам си ги сама изцяло. Няма вариант да седна и да умирам. Да изпадам в депресии.

Когато човек се отдаде на нещо, в което съсредоточи цялото си внимание, всичките си усилия, той забравя за болестта и просто се опитва да върви напред.

Кожата ми е сива. Косата ми пада, не успявам да задържа никакъв тен върху себе си. Опитвам се обаче, чрез всевъзможни средства, да се справя с всичко това.

В болницата казаха, че ако продължавам да се възстановявам с тези темпове на развитие, мога дори да стана майка. Да имам трето дете. Каква по-голяма мотивация от това мога да имам?„, сподели  Роси Николова пред topsport.bg

„За мен това е огромно предизвикателство. Решихме заедно, че крачка по крачка започваме битка, от която задължително ще искаме да излезем като крайни победители.

Когато храненето е правилно, целенасочено, мозъкът ти е в синхрон с организма. Тогава и тялото ти работи правилно и оптимално, като изхвърля токсините и се бори с всички заболявания и негативни за здравето проявления.

Тялото трябва да лекува, а не препаратите и лекарствата.

Роси е войник! Спазва всичко до последния детайл. Каквото й се каже го изпълнява. Няма съмнение, няма оплаквания.

Какво направихме? Първо изключих от режима й месото, колкото и странно да звучи това на някои хора.

Мускулите й имаха нужда от „събуждане“. Те бяха почти атрофирали.

Най-големият ми успех с нея беше, че й промених психиката. Всичко е в главата. Това е, с което първо трябва да се справи всеки, който се намира в подобна ситуация“, заяви Николай Първанов.

Цялото интервю с Росица Николова и Николай Първанов вижте ТУК!

Георги Петков, topsport.bg

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.