Начало Senshi Вторият ден от лагера на KWU отново остави бойците без дъх
0

Вторият ден от лагера на KWU отново остави бойците без дъх

Вторият ден от лагера на KWU отново остави бойците без дъх
0

Вторият ден от провеждащия се във Варна лагер на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU) отново започна и завърши с тежка тренировка! Състезатели и треньори записаха още три часа в залата, тренирайки редом с едни от най-доказалите се бойци в света.

Бойците от 13 държави и над 30 различни клуба отново бяха разделени на две групи още преди първата тренировка с начален час 09:00. Едната част имаше честта да тренира в новото спортно бижу на Варна – спортен център „SENSHI GYM“. Втората група се отправи към спортна зала „Владислав“, където по традиция се провеждат тренировките от лагерите на KWU във Варна.

В новото спортно съоражение легендите на К-1 Петер Артс и Семи Шилт се заеха с обучаването на бойците. Бойците бяха разделени на две групи, в две различни зали на „SENSHI GYM“. Бившият четирикратен шампион на К-1 при най-тежките – Шилт съчета тежки серии от упражнения и техники, които продължиха близо 90 минути. Водейки групата на инструкторите, Семи наблегна над насоките за обучение, поднесени чрез игри. Днес занятието им бе насочено върху развиването на експлозивна сила.

„Небостъргачът“ Шилт продължи работата си с инструкторите в дождото на „SENSHI GYM“ и във втората тренировка, като този път акцентът му бе върху начините един боец да стигне до клинч. Той показа работещи комбинации, които помагат да се стигне и влезе в желания захват. Бившият хегемон на К-1 очерта каква е разликата между това да учиш младите на техника и да им даваш упражнения за подобряване на кондиция.

Петър Артс обърна внимание на по-технични упражнения, показвайки на бойците движения и кикбокс тънкости в защита и нападение чрез спаринг сесия. Във второто занимание за деня той показа и как с лекота можеш да поваляш опонента си с „подсечки“ и позволения хвърляния от муай тай клинч.

Тренировката от 11:00 часа се проведе под зоркото око на старши треньора на националния ни отбор по Карате Киокушин – Захари Дамянов. Тренировките в „SENSHI GYM“ бяха подплатени и с практически занимания по бойно-приложна техника за самоотбрана от хладно оръжие, водена от Шихан Асен Асенов.

Само на 10 минути разстояние в зала „Владислав“ кипеше също толкова усилен труд. Шампионът на К-1 MAX и SUPERKOMBAT от близкото минало Алберт Краус отново се ангажира с най-леките бойци, като се постара и в тази тренировки да им покаже нещо ново от уникалния му динамичен и зрелищен стил на игра, който го превръща в един от най-именитите кикбоксьори извън тежката категория. Неговият „колега“ в тази тренировка, Ернесто Хуст, показа методи за поддържане на дистанция и правилно движение по ринга с крака, в зависимост от ръстовото съотношение с опонента.

Във второто занимание за деня Хуст използва модерни методи за преподаване. В типичния си инструкторски стил, или с малко помощ от „видео техниката“, четирикратният световен шампион на К-1 показа клип от телефоната си на именития боксьор Майк Тайсън. Видеото бе с кадри от младия Майк Тайсън, а с него Хуст искаше да покаже боксови комбинация. По-късно включи към тях и работа с крака. Докато състезателите изпълняваха по двойки зададените техники и комбинации, Хуст и киокушин майсторът, Ян Сокуп, стриктно следяха как се справят и ги прекъсваха, за да ги коригират, където се налага.

„Mr. Perfect“ използва и видео клипове от свои собствени срещи, за да демонстрира и докаже ефективността на техниките му.

Всички инструктори отделиха индивидуално внимание на голям брой бойци и отговориха на всички въпроси, отправени към тях, свързани с техника и стратегия на ринга. Закриващата тренировка за лагера е утре от 09:00 часа, а тази вечер ще се състои и единайстото издание на елитната бойна верига SENSHI. Битките от набиращата популярност организация ще се проведат в Двореца на културата и спорта във Варна с начален час 19:00 часа.

Снимки: Студио „Леземан“
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".