Начало Senshi Здрави и ползотворни спаринги по време на SENSHI лагера

Здрави и ползотворни спаринги по време на SENSHI лагера

Здрави и ползотворни спаринги по време на SENSHI лагера
0

Петият ден от провеждащия се в момента тренировъчен SENSHI лагер бе един от най-запомнящите се.

Петъчният ден отново предложи две тренировъчни сесии, като следобедната сесия премина изцяло под знака на спаринга. SENSHI инструкторите разделиха бойците на по-малки групи и след сериозна 15-минутна загрявка, състезатели и треньори сложиха ръкавици, протектори и гуми за това, което предстоеше.

Пред строгите, но справедливи погледи на величията, които водят тренировките, участниците не губиха време и натиснаха копчето за „Режим Звяр“.

Шампионът на К-1 Гран При Япония от 2001-ва Николас Петас раздаде основните насоки на бойците. Датската киокушин каратека и бивш кикбоксьор от тежка категория раздели рундовете по следния начин – 3 рунда спаринг с комбинации само в тялото, три рунда само бокс и 4 рунда свободен кикбокс.

Трикратният световен шампион на К-1 Петер Артс също не жалеше възпитаниците си и коригираше неточности в изпълненията. Шесткратният световен шампион по муай тай показа разнородни комбинации, които задължително завършваха с лоу-кик.

Четирикратният световен шампион на К-1 Ернесто Хуст накара учениците около себе си да наблегнат на по-бързите и експлозивни комбинации. Световният и европейски шампион по муай тай наблюдаваше отблизо случващото се и не спираше да дава наставления там, където е нужно.

Другият четирикратен първенец на К-1 Семи Шилт също бе изключително активен и наблягаше на малките детайли. Бившият шампион на GLORY в тежка категория изискваше по-нестандартни удари и движения от бойците.

Сам Греко искаше от състезателите да бъдат агресивни, но и никога да не спират да мислят. Бившият карате фул контакт боец и носител на Световната купа по карате от 1994-та показа тънкости и знания в играта от близка и средна дистанция, като на няколко пъти натърти на важността на бързото и навременно скъсяване на дистанцията.

Първият шампион на веригите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“ Алберт Краус също бе активен в наставленията и постоянно следеше случващото се около него. „Урагана“ изискваше от бойците си да настъпят педала на газта и да играят освободено, но здраво. Краус даваше насоки как бойците да бъдат по-настъпателни в ринга и как да вземат предимство чрез правилно движение между въжетата.

По време на сесията се проведе и откритата тренировка на SENSHI звездите. Елитните бойци, които утре ще стъпят на ринга в Св. Св. Константин и Елена, показаха малка част от богатия си арсенал, а всички присъстващи се убедиха защо съботната вечер е чакана с такъв трепет от състезатели и фенове.

SENSHI се организира със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“, М Кар Груп – BMW дилър и Rolls-Royce Motor Cars Service.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.