Начало Бокс Дейвид Хей с анализ за Пулев – Чисора
0

Дейвид Хей с анализ за Пулев – Чисора

Дейвид Хей с анализ за Пулев – Чисора
0

Бившият световен шампион в полутежка и тежка категории – Дейвид Хей анализира предстоящия мач на Кубрат Пулев и Дерек Чисора. В последните години британецът се развива като мениджър, а от две насам държи правата на „Дел Бой“. Той не бе на пресконференцията на своя боксьор и Кобрата в четвъртък, но днес бе на сцената, за да види състоянието на двамата, преди да се качат на ринга в събота вечер.

Според Хей има само един начин Кубрат да спечели двубоя с Чисора. И той е ако държи съперника си на разстояние и играе, за да вземе мача по точки.

Пулев трябва да намери начин да държи Чисора далеч от себе си. Чисора е много силен, когато нанася дребни на поглед удари, такива по бъбреците, по ребрата, по корема. Той умее отлично да влиза отвътре, да скъсява дистанцията. И ако успее да направи това, ще спечели“, коментира Хей.

Той заяви още, че не е наясно дали Пулев е подценил съперника си, с оглед последните му три загуби. „Ако Пулев наистина се отнася към Чисора като към един от най-трудните си съперници, то това ще бъде голям мач. Ако не обаче, то Дерек има всички шансове да вземе категорична победа. Не познавам Кубрат, не знам каква е нагласата му. Но ако си мисли, че след три загуби Чисора е приключил, ще съжалява дълбоко“, каза още Дейвид Хей.

Бившият шампион е категоричен, че Дерек е претърпял сериозно развитие. Двамата имаха мач през 2012-а, който Хей спечели с нокаут в 5-ия рунд. „Честно казано, ако ме питат дали искам да се бия с Чисора отпреди 10 години и този сега, ще избера първата опция. Настоящият Дерек е много мъдър, зрял и готов боксьор. Тогава едва не загубих заради един удар след гонга, който никой не чу, но се радвам, че оцелях, за да си свърша работата“, призна още Дейвид Хей.