Начало Събития Тайбе, Кубрат и Тервел уважиха НСА

Тайбе, Кубрат и Тервел уважиха НСА

Тайбе, Кубрат и Тервел уважиха НСА
0

Боркинята Тайбе Юсеин и боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви бяха гости на тържество в Националната спортна академия по-рано днес. Златната ни медалистка от Мондиала по борба в Будапеща и победителите от галата в София са възпитаници на учебното заведение.

Тримата приеха поканата да станат лица на новата кандидатстудентска кампания на НСА „Васил Левски“ за 2019/2020.

Те бяха посрещнати от ректора проф. Пенчо Гешев, който сподели:

„За нас е удоволствие да ви приветстваме с „Добре дошли“ в едно място, където се чувствате като у дома си. Макар да бяхме в чужбина с проф. Янчева, благодарение на електронните технологии проследихме вашите изяви и бяхме изключително горди с успехите ви дори далеч от родината. Тази есен за нас се превърна в истински урожай като след триумфите на наши студенти на младежките олимпийски игри дойдоха и тези ваши победи.“

Кубрат Пулев говори от името на спортистите:

„Темата спорт е необятна и много благодатна за изкуството. А и като цяло ние сме културен народ. И още нещо да споделя: за мен бе много радостно, че в „Арена Армеец“ сред публиката имаше много хора, които нямат нищо общо професионално със спорта. Тоест спортът обединява нацията“, заяви Кобрата.

Именно това трио ни зарадва през изминалата седмица. Останалите участници в тържеството изразиха искрената си благодарност към бойците.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.