Начало Видео Премиерът Борисов вече е 9-и дан по таекуондо (ВИДЕО)

Премиерът Борисов вече е 9-и дан по таекуондо (ВИДЕО)

Премиерът Борисов вече е 9-и дан по таекуондо (ВИДЕО)
0

Премиерът на Република България Бойко Борисов бе удостоен с почетния девети дан по таекуондо. Това се случи по време на впечатляваща церемония в Световното седалище на бойното изкуство – „Кукион“ в Южна Корея.

Борисов бе облечен в традиционното облекло за бойния спорт и сам счупи дъска.

„Принципите на таекуондо са интересни – да не се плашиш от силния, но да уважаваш слабия“, коментира премиерът.

„Да си снизходителен към другите, да си критичен към себе си. Да направиш една крачка назад пред противника, за да му дадеш още малко шанс да обмисли, уменията да се използват за мир. Това е идеология, която е изключително важна за съвременния свят – и за политиците включително“, заяви още Борисов.

„По време на режима таекуондо в България беше забранено, не можеше да се тренира. Принципите на таекуондо са много важни, особено за младите хора – когато си по-силен, да бъдеш по-снизходителен към слабите, да използваш силата за мир, да бъдеш критичен към себе си, снизходителен към другите, винаги да даваш още един шанс на противника, дисциплината, йерархията, но най-вече да не се страхуваш от нищо“, каза Борисов.

Със степента в спорта са отличени малко хора, които са основно политически личности.

В края на демонстрацията таекуондистите опънаха българския и южнокорейския флаг.

Удостояване с почетния девети дан по таекуондо в Световната централа KUKKIWON

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 25 септември 2019 г.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.