Начало Видео Актьорът и ММА боец Цветан Чолев за киното и бойните изкуства (ВИДЕО)

Актьорът и ММА боец Цветан Чолев за киното и бойните изкуства (ВИДЕО)

Актьорът и ММА боец Цветан Чолев за киното и бойните изкуства (ВИДЕО)
0

Между киното и спорта. Или точно обратното – пресечната им точка намира Цветан Чолев. Той е един от нашумелите български актьори и каскадьори… Особено през последната година. Софиянецът все по-често снима в родни филмови продукции, а три сезона бе част от сериала „Братя“.

Цветан е на 34 години и родом от София. Израства в спортна фамилия – майка му се е занимавала с волейбол, баща му с борба. Може би съвсем логично поема по техните стъпки.

За хората, които следят по-изкъсо ММА у нас, това е известно, но мнозина не знаят, че Чолев има професионална кариера в ММА. Преди да стигне до нея той пробва и други бойни спортове – карате, муай тай, бразлиско джу джицу и други.

Последният му професионален мач е през месец май 2019-та, когато се изправя срещу Александър Цонев в битка от SFC 8. По време на битката Цветан се подхлъзва и разкъсва връзки.

Завършва средно образование в София в езикова гимназия с профил английки и немски език. За висше образование се насочва към специалност „Анимационно кино“ в Нов Български Университет, защото в свободното си време обича да рисува комикси. В последните години обаче се насочва и към актьорската и каскадьорската професия.

За спортния път, за първите стъпки в киното и за пресечните точки между киното и бойните изкуства, може да видите от интервюто на Цветан Цолев специално за предаването „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR.