Начало Видео Артьом Лобов: Много хора не искаха да тренират с Конър (ВИДЕО)

Артьом Лобов: Много хора не искаха да тренират с Конър (ВИДЕО)

Артьом Лобов: Много хора не искаха да тренират с Конър (ВИДЕО)
0

Предлагаме ви втората част от интервюто с руската бойна звезда и бивш участник в UFC Артьом Лобов пред предаването „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR. С 34-годишния Лобов разговаря  Никола Атанасов в рубриката си „Луди за MMA/БЖЖ“ („Crazy about BJJ/MMA“).

Първата част от интервюто може да видите ТУК.


Ти си с Джон Кавана и SBG от самото начало на клуба. Какво е най-важното нещо, което си научил от Джон?

-Така е, още от аматьорските си години съм с SBG и тренирам при Джон Кавана. Най-важното за мен е, че Джон е създал невероятна атмосфера в залата. Ако някой дойде при нас с добра нагласа, то той ще успее и ще стане много добър боец. Мисля, че съм късметлия, че попаднах в SBG. Аз вярвам в късмета и вярвам, че на всеки му трябва малко късмет. Каква е била вероятността момче родено в Съветския съюз, което е живяло в Аржентина, да попадне в СБГ Ирландия. Това е късмет. Благодаря на Джон за всичко, което ме е научил.

И аз имам късмета да познавам Джон лично и имах възможност да тренирам при него и си мисля, че като неговият подход няма втори в света. Той е професионалист и визионер, който показва пътя на следващите поколения.

-Невероятен е! Не случайно го наричат  “Кръстника на ирландския ММА”. Определено е сред елита на ММА треньорите в света, но когато сравняваш добри треньори е все едно сравяняваш Ферари с Ламборгини – всичко зависи от това какво търсиш. Джон е невероятен треньор и аз съм много щастлив и благодарен, че тренирам при него.

Можеш ли да ни разкажеш как започна приятелството ти с Конър? В залата ли се запознахте или извън нея?

-Не си спомням кога се запознахме, защото преди той не беше суперзвездата, която е сега, а обикновено момче, което искаше да работи здраво в залата. Нямаше много хора за тренировки тогава, но той винаги искаше да играем спаринги. Спомням си, че всяка неделя сутрин правехме няколко ММА рунда, а вечерта тренирахме бокс. Може и да не е било най-доброто решение за здравето ни, но беше добро решение за уменията ни в битка. Тогава дори правехме здрави спаринги с малки ръкавици и без каски. Много хора не искаха да тренират с него, но аз винаги имах желание да се уча от някого на толкова високо ниво, за да мога някой ден и аз да съм толкова добър. По това време той играеше истински спаринг дори непосредствено преди срещите си. Хората дори не искаха и да загряват с него преди битки. Само аз исках да се изправям срещу него и така започна приятелството ни.

Обикновено така започват приятелствата между двама корави мъже – първо се бият, а след това стават приятели.

-Аз повече получавах удари, но какво да правиш….

Чувал съм за Конър, че когато има спаринг с него, винаги има кръв?

-О, да, бяха истински спариниги.

Хората си мислят, че имаш връзка с руската поп звезда Зара. Това така ли е?

-Не, няма такова нещо. Аз и Зара сме добри приятели. Бях поканен да участвам в едно нейно видео за нова песен, която се казва “Харесва ми”. Беше лесно, защото ролята ми беше на боец, който е влюбен. Аз съм влюбен, но в жена ми, която живее тук с мен и сина ми Ей Джей. Благодаря на Зара, че ме покани да участвам и ми даде възможност да пробвам нещо ново, но няма нищо между нас.

Има ли възможност в бъдеще да те видим отново в големите вериги като UFC?

-Всяка верига, която ме потърси е голяма. Ако подписвам с тях, то това означава, че са добри бизнесмени, финансово стабилни и знаят как да правят добри битки. В противен случай, нямаше да работя с тях. Разбирам какво имаш предвид. Не затварям вратата за „Белатор“ и UFC. С последните съм работил, а за „Белатор“ чувам само добри неща. Аз също съм добър в работата си и е лесно и приятно да се работи с мен. Ако ми дадат добро  предложение, определено ще го обмисля. Всичко зависи от размера на чека. Това ме мотивира, когато съм баща и имам семейство, което трябва да храня.

Искам да те попитам и за последната ти битка с Майкъл Джонсън. Ти му позволи да задържи цялата сума, когато той не влезе в категория. Мислиш ли, че така трябва да правят всички бойци в бъдеще?

-Не. Аз съм критичен към влизането в категория, защото това е половината от работата на един боец. Ако се провалиш на кантара е неуважително към организацията и към опонента ти. Това е като да си платил на някого да боядиса къщата ти, но той взима парите и я боядисва на половина. Но с Майкъл Джонсън беше различно. Той прие битката с кратко предизвестие и бе само с 300 грама над категорията. Затова реших да му позволя да задържи парите си.

За финал би ли дал някой ценен съвет за българските ММА бойци? Като суперзвезда мисля, че те могат да научат нещо от тях.

-Моят съвет е имайте големи мечти и се бийте здраво. Винаги съм правил само това. Приемам всяка битка по всяко време. Имал съм тежки битки, но това бе добре за мен. Разбира се, титлите и статистиката са важни, но за мен има много бойци с титли, които не могат да нахранят семействата си. За мен би било съкрушително, ако не мога да купя на детето ми играчка, която той иска. Плащат ми по-добре от повечето бойци и си мисля, че това прави кариерата ми успешна. За мен е най-важно със семейството ми да има какво да ядем и да имаме покрив над главите ни.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.