Начало Видео България посреща Европейско първенство по УШУ през 2022 г. (ВИДЕО)

България посреща Европейско първенство по УШУ през 2022 г. (ВИДЕО)

България посреща Европейско първенство по УШУ през 2022 г. (ВИДЕО)
0

България ще бъде домакин на Европейско първенство по УШУ през 2022 година. Това е основната цел и най-голямо предизвикателство пред родната централа за тази година.

„Организацията на едно такова международно състезание в България е много престижно за страната ни, носи много позитиви на федерацията. Всички се надяваме това Европейско да се осъществи“, коментира пред Boec.BG президентът на родната федерация Стефан Колев.

Другата добра новина е, че от тази година официално стартира бакалавърска програма „Треньор по УШУ“ към Национална спортна академия „Васил Левски“. Това стана възможно след успешното дипломиране на първия специлиазиран курс по УШУ към Центъра за Следдипломната квалификация при НСА „Васил Левски“. 

„Имаме още много работа. Нашите специалисти и треньори трябва да изготвят програма, да подготвят всички документи. Но за нас това е изключително важно. Не може спорт без наука. – коментира по темата Колев. – Мисля, че това ще ни вдигне на едно много по-високо ниво. А като престиж за нашата федерация, тази стъпка ще помогне да се утвърдим в международен план, тъй като много от международните федерации нямат подобни академиии. Така че очакваме много гости, които ще искат да се обучават по нашата програма“

Президентът на Българска федерация по УШУ Стефан Колев отчете като добра изминалата година най-вече заради успешното провеждането на двете републикански първенства – в Бургас и София.

„Нямахме кои знае какви проблеми, по традиции тези два домакина се справят прекрасно“, уточни Колев.