Начало Бокс Усик се вижда като психолог след бокса

Усик се вижда като психолог след бокса

Усик се вижда като психолог след бокса
0

Световният шампион по бокс на IBF, WBA и WBO в тежка категория Олександър Усик си помечта за живота след спортната му кариера. Той сподели, че възнамерява да завърши образованието си и да се занимава с нещо далечно от спорта. Украинецът в момента следва в два университета – Харновски и Льовски, но изненада всички със специалности (икономическа и психология).

 „В момента учи в два университета. Две коренно различни от спорта специалности – психология и икономика. Това ми е интересно. Смятам, че ще имам голям успех в психологията. Вероятно хората ще искат да се записват за часове при мен, защото съм популярен в родината ми“, коментира световният шампион по бокс.

Преди обаче да отвори свой собствен кабинет, в който да провежда сеанси, Усик ще трябва да се потруди на ринга. Боксьорът ще трябва да защити поясите си в двубой с Антъни Джошуа, от който ги отне през септември 2021 година. Очакванията са реваншът между двамата гиганти в тежка категория, да се проведе през пролетта на 2022-а година.