Начало Видео Джудото, което говори на един език (ВИДЕО)

Джудото, което говори на един език (ВИДЕО)

Джудото, което говори на един език (ВИДЕО)
0

Казват, че спортът говори на един език. И доказателства за това твърдение срещаме ежедневно. Защото спортът обединява, въпреки различията – възраст, пол, религия, националност, възгледи, географски ширини и други.

Спортът дава онова, тъй скъпо, чувство на пълноценност – да се чувстваш полезен и да правиш това, което обичаш.

Такова усещане придава и джудото за бойците от националния отбор на България за глухи и хора с увреден слух. Те са заедно повече от 10 години. Тренират под ръководството на Калоян Колев, който се е опитал да доближи залата на тима максимално до японската култура. Дождото се намира в столичния квартал „Банишора“. Там при всяка възможност джудисти се събират и тренират. Често практикита са между хора с нормален слух и тези с увреден, което е най-значимата мисия, според Колев.

В момента националният отбор на България по джудо за глухи и хора с увреден слух участва на Световното първенство в Париж, Франция (26-30 октомври). За френската столица заминаха трима състезатели – Христо Станойчев в категория до 73 кг, Владимир Марински при 90-килограмовите и Благой Поповчев при най-тежките – над 100 кг.