Начало Борба Още един боец на UFC влиза в Залата на славата на борбата в САЩ

Още един боец на UFC влиза в Залата на славата на борбата в САЩ

Още един боец на UFC влиза в Залата на славата на борбата в САЩ
0

Бившата претендентка за титла в UFC Сара Макман ще бъде приета в Залата на славата на борбата в САЩ през 2022, съобщава mmafighting.com. Тя е едва четвъртата американка, която е удостоена с това признание и четвърти боец на UFC, който намира място в този елитен списък.

Макман е част от първия женски тим на САЩ на Олимпийски игри. През 2004-а в Атина тя печели сребърен медал. Тя може да се похвали и с един сребърен и два бронзови медала от световни първенства (2003, 2005, 2007). 31-годишната американка е една от малкото дами, които са успявали да надделеят на тепиха над Каори Ичо – четирикратна олимпийска шампионка и десеткратна световна. Към момента Сара има 12 победи и 6 загуби в професионалния ММА. През 2014-а достига до претендентското място в категория „петел“ и спори с Ронда Роузи за пояса, но губи с ТКО в първия рунд.

Останалите трима UFC бойци, които са в Залата на славата на американската борба са Хенри Сехудо, Кевин Джаксън и Марк Шулц.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".