Начало Видео Гордън Райън отказа Андре Галвао в суперсблъсъка на ADCC 2022 (ВИДЕО)

Гордън Райън отказа Андре Галвао в суперсблъсъка на ADCC 2022 (ВИДЕО)

Гордън Райън отказа Андре Галвао в суперсблъсъка на ADCC 2022 (ВИДЕО)
0

Считаният от мнозина за най-елитен грплинг състезател днес – Гордън Райън, записа изключиително впечатляваща победа на тазгодишното издание на Световното първенство на ADCC (Abu Dhabi Combat Championship).

Мондиалът на най-елитната граплинг верига в света отново събра най-качествените състезатели от цял свят, които се бореха за световния връх в 5 категории при мъжете и 2 при жените.

27-годишният американец спечели 4-та си световна титла, като този път надви конкуренцията в кат. над 99 кг. Това обаче далеч не бе всичко от Райън.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FloGrappling (@flograppling)

Гордън подчини легендата на граплинга Андре Галвао в супербитката на вечерта. 40-годишният Галвао е петкратен шампион на IBJJF и шесткратен златен медалист от световни първенства на ADCC.

Гордън взе инициативата в средата на мача, след като успя да вземе гърба на противника си и да сменя различни техники и ключове в търсене на позиция за отказване на съперника, трупайки точки в същото време.

При резултата 12-0 и при оставащи 4 минути, Райън най-накря успя да заключи „риър-нейкед-чоук“ под брадичката на бразилеца, който нямаше друг избор освен да се предаде.

Така американецът завоюва пети златен медал от ADCC в своята пребогата кариера. Преди сблъсъка на вечрта, Райън записа 4 последователни победи, за да бъде провъзгласен за номер 1 в своята дивизия.