Начало Видео Най-добрите събмишъни в UFC за 2021 (ВИДЕО)

Най-добрите събмишъни в UFC за 2021 (ВИДЕО)

Най-добрите събмишъни в UFC за 2021 (ВИДЕО)
0

Най-популярната ММА организация в света UFC излъчи своите номинации за най-добри събмишъни през отминаващата 2021-а година. В YouTube канала на веригата се появи видео клип с избраните от UFC най-впечатляващи събмишъни, като те са селектирали четири отказвания от стотиците, които видяхме през изминалите дванайсет месеца.

Етои и кои са те:

Висенте Луке – Тайрън Уудли, UFC 260, „Д’Арц“ задушаваща техника

Още в първия рунд на битката Луке наложи убийствено темпо и непрестанен натиск в стойка върху бившия шампион Уудли. Двамата разменяха тежки удари и след точно попадение от страна Луке, Тайрън падна на земята в идеална позиция за бразилеца да атакува задушаваща техника със захват през противниковата ръка, познат още като „Д’арц“ (D`arce).

Брандън Морено – Дейвисон Фигерейдо, UFC 263, „Риър Нейкед“ задушаваща техника

Морено доказа, че заслужава да е шампион в категория „муха“ с доминантно представяне в реванша му с Дейвисон Фигерейдо. Двамата завършиха първата си битка с равенство, а втората им среща беше също толкова оспорвана и равностойна до средата на третия рунд, когато Морено успя да стигне до гърба на бразилеца и да приложи задушаваща техника.

Гловър Тешейра – Ян Блахович, UFC 267, „Риър Нейкед“ задушаваща техника

42-годишният Гловър Тешейра използва невероятните си граплинг умения, за да детронира поляка Ян Блахович. Бразилецът стана шампион при 93-килограмовите след като отказа Блахович във втория рунд с безмилостна задушаваща техника от може би най-лошата позиция, в която може един боец да се озове на земята – по корем и с някой върху гърба му.

Хамзат Чимаев – Ли Джинлиан, UFC 267, „Риър Нейкед“задушаваща техника

Поредна победа за Хамзат Чимаев в първия рунд по абсолютно безапелационен начин. Чеченецът завърши годината по невероятен начин с впечатляващо представане срещу китаеца Ли Джинлиан. Хамзат доминира битката от самото и начало, като успя да отбележи събаряне рано в двубоя и да наложи тежък „граунд-енд-паунд“, а след това и да докопа врата на противника му. Ли отказа да се предаде и изпадна в безсъзнание.

…….и избора на Boec.BG….

Джералд Меершарт се завърна към победите с невероятен събмишън над поляка Бартош Фабински. И тъй като в тази класация явно на почит ще бъдат задушаващите техники, насладете се на тази модифицирана „гилотина“, която „спря тока“ на Фабински. Меершарт бе повален на земята, но благодарение на захвата за „гилотина“ обърна позицията, а контролът върху близкия крак на противника му, допринесе за по-бързо приключване на двубоя.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".