Начало Видео Колоездач се предпази от тежка травма благодарение на джудото (ВИДЕО)

Колоездач се предпази от тежка травма благодарение на джудото (ВИДЕО)

Колоездач се предпази от тежка травма благодарение на джудото (ВИДЕО)
0

Тренирането на бойни изкуства може да ви спаси в много и най-различни ситуации. Освен дисциплина и кураж, те учат и на самозащита, а рано или късно на всеки от нас се налага да използва наученото.

Чудесен пример за това, че знанията и уменията от бойните спортове могат да помогнат в най-неочакваните моменти дойде по време на тазгодишното издание на най-прочутата колоездачна класика „Париж-Рубе“.

Един от фаворитите за спечелването на 257-километровто състезание – Ивес Лампаерт, стана жертва на неволен сблъсък с фен. Белгиецът не успя да запази равновесие и няколко метра след съприкосновението се строполи на земята.

За радост на всички, колоездачът не пострада сериозно, въпреки че падането изглеждаше доста неприятно. Причината за това е миналото на Лампаерт, който е тренирал джудо като юноша.

Уроците на татамито очевидно са останали добре запаметени в съзнанието на колоездача, който съумя да омекоти падането си върху паветата.

„Неволно приложих джудо техника. Боли ме, но нямам нищо строшено“, заяви след края на състезанието Лампаерт, който финишира 10-ти.

„Имам няколко синини, но благодарение на наученото в джудото успях да се предпазя и да омекотя падането. Дръпнах ръката си настрани и се претърколих. Инстинктът ме спаси от счупване и тежки контузии“, допълни белгиецът.