Начало Видео Румен Стоилов: Четири месеца финансово карахме на мускули (ВИДЕО)

Румен Стоилов: Четири месеца финансово карахме на мускули (ВИДЕО)

Румен Стоилов: Четири месеца финансово карахме на мускули (ВИДЕО)
0

Президентът на Българска джудо федерация – Румен Стоилов, награди националите Янислав Герчев, Марк Христов и Денислав Иванов с парични премии. Родните бойци ги заслужиха с изявите си на Европейското първенство в София.

Стоилов похвали отбора, но и сподели тревожни новини пред журналистите в Пресклуб “България”.

В началото на април федерацията най-после получи финансиране от министерството на спорта, след като няколко месеца всички бяха оставени без заплати. Сега обаче положението не е розово и състезателите получават по 350 лева (без удръжка), което е още по-обидно от 800-е лева, взимани миналата година.

Националът в тежка категория Ивайло Димитров е обявил, че обмисля отказване, след като не може да си покрие дори транспортните разходи, за да ходи на тренировки.

Ето какво сподели Румен Стоилов пред медиите:

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.