Начало Бокс Канело в Топ 5 на списъка с 100-те най-добре платени спортисти за последната година

Канело в Топ 5 на списъка с 100-те най-добре платени спортисти за последната година

Канело в Топ 5 на списъка с 100-те най-добре платени спортисти за последната година
0

Саул Алварес може и да загуби последната си битка срещу Дмитрий Бивол, но банковата сметка на мексиканеца расте с бързината, с която боксьорът пуска своите комбинации.

Бизнес медията „Sportico“ нареди 31-годишният неоспорим шампион в супер средна категория на пето място по приходи сред всички професионални атлети в света за последните 12 месеца.

Проучването е направено на база доходи в периода юни 2021-ва и май 2022-ра. За последната една година Алварес е акумулирал богатство от $89 милиона, като пред него са спортни икони като Леброн Джеймс, Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Неймар.

Канело е спечелил 85 милиона от хонорари и едва 5 милиона от рекламни дейности.

Вторият най-добре платен боксьор за този период е световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри. „Краля на циганите“ се нарежда на 14-то място в класацията с $69 милиона.

За последните 12 месеца Фюри записа две победи – над Дионтей Уайлдър през октомври 2021-ва и Дилиън Уайт през април 2022-ра.

Странно или не, но третият най-добре платен „боксьор“ е американецът Джейк Пол. Известният You Tube влогър е заработил $37 милиона от мачовете си, атова му отрежда 45-то място в класацията.

Единственият ММА представител в класацията е ирландецът Конър Макгрегър. „Всеизвестния“, който оглави листата на списание „Forbes“ за 2021-ва, се нарежда на 22-ро място по приходи за последните 12 месеца.

33-годишният бивш двоен шампион на UFC е спечелил $52 милиона, като 20 от тях са от реклами.