Начало Видео Шихан Рамил Габбасов за промените в киокушина (ВИДЕО)

Шихан Рамил Габбасов за промените в киокушина (ВИДЕО)

Шихан Рамил Габбасов за промените в киокушина (ВИДЕО)
0

Частични промени в правилата бяха наложени в карате киокушин от Световния киокушин съюз. От тази година в сила са някои изменения в правилника, касаещи поведението на състезателите по време на двубоите. Специално за Boec.BG шихан Рамил Габбасов, който е член на Борда на директорите на Световния киокушин съюз  (KWU) и председател на Руски съюз на бойните изкуства (РСБИ), разкри повече подробности за измененията.

Той запозна съдии, треньори и технически лица с новите правила в навечерието на 2-ото Европейско първенство по карате киокушин за мъже, жени и ветерани и 6-ото Световно открито първенство за младежи, юноши и девойки.

Промените, които приехме, не са много. Тъй като често се получава в схватките един от бойците да влиза в клинч и така да пречи на другия да работи нормално, вече другият боец има възможност да направи едно леко бутане, с което да продължи. Друго, което приехме е възможността за осъществяване на подсечки с удар, която доскоро не водеше до никакво техническо преимущество, а вече се счита за такова и може да доведе до победа на един от състезателите“, разказа шихан Габассов.

Според него тези промени са се възприели много добре от федерациите, треньори и състезатели. Те са изпробвани по-рано тази година в два турнира – международната купа „Варна“ през месец юли и Откритото първенство на Русия. „Новите правила доказаха, че работят. Бяха възприети много добре и затова решихме да ги приложим“, добави един от световните лидери в киокушина.

Шихан Габбасов се надява на повече лагери, като станалият вече традиция такъв в Камчия. „Лагерите са част от нашите традиции. Тъй като те ни помагат да подобрим нивото на всички състезатели. На лагера в Камчия участваха над 1500 трениращи от много държави. Ние водим и учени по време на тях. Преди година имаше и един професор, който даде важна информация за тренировките, за начина на трениране и развитие на мускулатурата. Това е важно, за да може всички страни да подготвят бойците и  така наистина да се повиши нивото. Не може да има развитие, когато само една страна доминира и взима всички призови позиции. Ние не желаем това“, завърши членът на Борда на директорите на Световния киокушин съюз  (KWU) и председател на Руски съюз на бойните изкуства (РСБИ).