Треньорът на Головкин изненадан от единодушното решение (ВИДЕО) | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Бокс Треньорът на Головкин изненадан от единодушното решение (ВИДЕО)

Треньорът на Головкин изненадан от единодушното решение (ВИДЕО)

Треньорът на Головкин изненадан от единодушното решение (ВИДЕО)
0

Треньорът на новия световен шампион на IBF в средна категория Генади Головкин (40-1-1) – Джонатан Бенкс призна, че е останал изненадан от решението на съдиите да отсъдят победа с единодушно решение (115-112, 115-112 и 114-113).

В ранните часове на неделя (българско време) казахстанецът победи по точки Сергей Деревянченко (13-2) и отново се завърна на световния връх в дивизията. Победата обаче не дойде никак лесно, като украинският боксьор доста изтормози „GGG“ и не бяха малко фенове и специалисти, които изказаха мнение, че именно Деревянченко е трябвало да спечели.

Бенкс, който наследи Абел Санчес, също призна, че мачът е бил доста по-равностоен от крайния резултат:

„Не помня точно какви бяха решенията на съдиите, но двубоят бе доста по-оспорван от крайните им оценки“, заяви Бенкс, който работеше заедно с Владимир Кличко.

Снимка: БТА (AP Photo/Mark Lennihan)

„От доста време наблюдавам Деревянченко и знаех много добре, че този мач няма да е никак лесен. Още когато оповестиха срещата казах, че това ще бъде най-тежкият двубой в кариерата на Генади.

Но вината за това е и моя. Трябва да накарам „GGG“ да почне да се бие по определен начин. Ако той не успее да промени стила си, по-добре да се пенсионира. Не искам да го виждам да поема толкова много удари, защото той е много по-добър от това.

Снимка: БТА

Знам, че мога да го променя, но няма да е лесно. Генади иска да дава на феновете зрелище, но моята работа е той да е победител и честно казано изобщо не ми пука дали ще е зрелищно или не. Всичките шампиони в дивизията са доста по-млади от него, а за да им бъде равен, той ще трябва да пуска повече дуари и да подобрим защитата му“, завърши 37-годишният специалист.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.