Европейска титла за България от шампионата по киоукшин | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Киокушин Европейска титла за България от шампионата по киоукшин

Европейска титла за България от шампионата по киоукшин

Европейска титла за България от шампионата по киоукшин
0

Европейска титла и общо 10 медала за България от Европейското първенсто по карате киокушин за мъже, жени и ветерани, което се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. Организатор на шампионата е Световния киокушин съюз (KWU), а домакин Българската карате киокушин федерация (БККФ). Родните национали завоюваха общо 1 златен, 2 сребърни и 7 бронзови отличия.

До финал стигнаха трима наши бойци – Дилян Николов, Димитър Димитров и Кристиян Дойчев.

Златото спечели Кристиян Дойчев, който последен от българските национали излезе на татамито под бурните аплодисменти на зрителите в Двореца на културата и спорта. В категория до 85 кг той се наложи над руснака Гнел Арамян, като така му взе реванш за загубения финал от предишното европейско първенство в Белград, Сърбия през 2016 г.  Дойчев показа много добра техника и защита, но успехът му дойде след продължение. В него той демонстрира много по-агресивен стил, което се оказа и решаващо за победата.

Другите ни два финалиста не успяха да чуят българския химн на почетната стълбичка. Диян Николов първи излезе на татамито  в зала „Конгресна“ и отстъпи пред грузинеца Серго Мовсесян, като трима от съдиите присъдиха за победа на съперника му в категория 60 кг. При 75-килограмовите ни представи Димитър Димитров. Той претърпя поражение срещу руснака Артьом Назаретиян с единодушно съдийско решение.