Начало Без категория Джеймс Тони се завръща на ринга

Джеймс Тони се завръща на ринга

Джеймс Тони се завръща на ринга
0

Бившият световен шампион в тежка категория Джеймс Тони (77-10-3, 47 KO) ще направи своето завръщане на ринга. 53-годишният американец ще премери сили с Джереми Уилямс (43-5-1, 35 KO) в главен двубой на събитието „Celebrity Championship Boxing“, което ще се проведе на 23-и октомври на Вирджинските острови.

Тони се пенсионира преди пет години, но сега ще се върна на ринга, за да се изправи срещу опонент, който е добре подбран от организатора на CCB и бивш професионален боксьор Заб Джуда. Уилямс е двукратен шампион на САЩ в полутежка категория за аматьори (1990, 1991), а като професионалист е мерил сили с имена като Маурис Харис и Самюъл Питър. През 1996 година той се изправя срещу Хенри Акинуанде в сблъсък за овакантената титла на WBO в тежка категория, но губи с ТКО в третия рунд.

Уилямс е четири години по-млад, но визитката му не е плашеща и не изглежда като „голям залък“ за Тони, който може да се похвали със световни титли в три различни категории и два приза за боец на годината от списание „Тhe Ring“. Той е кръстосвал ръкавици на ринга с имена като Ивендър Холифийлд, Рой Джоунс Джр., Денис Лебедев, Хасим Рахман, Самюъл Питър.

Завръщането на Тони ще бъде излъявано по „Fite TV“.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".