Начало Без категория Мат Браун не залага големи надежди за успех на „лесния за удряне“ Диаз срещу Джейк Пол

Мат Браун не залага големи надежди за успех на „лесния за удряне“ Диаз срещу Джейк Пол

Мат Браун не залага големи надежди за успех на „лесния за удряне“ Диаз срещу Джейк Пол
0

Наскоро анонсираната битка между ММА звездата Нейт Диаз и влогърът-боксьор вече започна да набира инерция и аудиторен интерес. Диаз прекрати договора си с UFC и сбъдна очакванията на феновете си да излезе срещу Пол. Въпросът вече не е дали ще има такъв двубой, а кой има по-големи шансове за успех.

Боецът от средната категория на UFC Мат Браун вярва, че Нейт, макар и добър боец, има по-малки шансове за успех.

„Нейт Диаз има добър бокс, но получава лесно удари и е доста по-малък от Джейк„, каза Браун в последния епизод на предаването The Fighter vs. The Writer.

„Джейк има добър десен. С него той нокаутира противници. Обратен гард е. Това е лошо за Нейт“, коментира още боецът.

Макар и цифрите по отношение на тегло да не са в полза на Диаз, то статистиката и бекграунда определено са. По-малкият от братята има 34 двубоя, докато Пол 7. От друга страна Нейт никога не е участвал в професионален боксов двубой. Категорията също може да се окаже предизвикателство, защото до момента Диаз се е бил в теглови дивизии между 155 и 170 паунда, а настоящият двубой ще се състои в категория 185 паунда.

Диаз е неактивен от миналата година, когато се раздели с най-голямата организация в света на смесените бойни изкуства. Той обаче остави вратичка за евентуално завръщане, ако Дейна Уайт и компания решат да организират трети мач срещу ирландската звезда Конър Макгрегър. В момента Конър се подготвя за битка с Майкъл Чандлър, но не е оставил категорично в миналото желанието да се изправи още веднъж с Диаз.