Начало Senshi Бойци от 8 държави стартираха в семинара на KWU International Professional League

Бойци от 8 държави стартираха в семинара на KWU International Professional League

Бойци от 8 държави стартираха в семинара на KWU International Professional League
1

Бойци от 8 държави се събраха за поредния майсторски лагер, организиран от Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Представители на Русия, Румъния, Чехия, Беларус, Украйна, Франция, Нидерландия и България проведоха първата от тридневната серия с тренировки в зала „Младост“ на Двореца на културата и спорта във Варна. Преди това всички участници минаха през задължителни PCR тестове.

Главен инструктор на този семинар е Петер Артс – трикратен световен шампион на Сериите К1 Гран при. Нидерландското кикбокс величие пристигна със сина му Марчиано, който активно взима участие в демонстрациите и сам се включва в спарингите. „Холандският дървосекач“ освен, че учи присъстващите на боен спорт от най-висока класа, внася винаги добро настроение със своите шеги и добро отношение към практикуващите.

Milen Lesemann

Освен Петер Артс, още няколко квалифицирани инструктори на KWU International Professional League помагаха на близо 200-те бойци при изпълненията на техниките. А в първата тренировка те бяха базови. Чешката бойна машина Ян Сокуп за втори път пристигна у нас, като той бе част и от 14-ия Международен летен лагер в Камчия през месец август. Още тогава 41-годишният европейски шампион по карате киокушин не скри силното си впечатление и се зарече в най-скоро време да се върне тук.

Milen Lesemann

От руска страна отново се присъединиха шихан Александър Пичкунов (генерален секретар на Световния киокушин съюз) и шихан Рамил Габбасов (член на УС на KWU и член на УС на Руския съюз на бойните изкуства). Българските инструктори бяха в лицето на шихан Асен Асенов, сенсей Стоян Димов, сенсей Захари Дамянов и сенсей Петър Мартинов.

Milen Lesemann

По програма в съботния ден са планирани две тренировки на KWU International Professional League и една за инструктори и треньори покарате киокушин към Българска карате киокушин федерация.

Milen Lesemann