Начало Бокс Двукратен световен шампион се завръща две категории по-надолу
0

Двукратен световен шампион се завръща две категории по-надолу

Двукратен световен шампион се завръща две категории по-надолу
0

Бившият носител на титлата в тежка категория Крис Бърд се подготвя за завръщане на ринга, но две дивизии по-надолу.

50-годишният боксьор, който в кариерата си има победи над Виталий Кличко, Ивендър Холифийлд и Дейвид Туа, превъзмогна здравословни проблеми и отново тренира. Ветеранът страдаше от остра невропатия и хронични болки заради това, че се биеше в категория много над естественото си тегло.

“Никой не искаше да се изправи срещу мен в средна и затова изядох пътя си до тежка категория. И си платих за това. Прекарах 11 години в страдание. Болките в крака ми бяха толкова силни, че на моменти исках просто да го отрежа. Направих драстични промени за да съм тук днес”, коментира 50-годишният боксьор.

В момента Бърд тежи около 74 кг и е готов отново да се завърне в ринга.

“Наистина исках да покажа на хората, че никога не е късно да преследваш мечтите си и да ги изживееш. Рефлексите ми са остри, силата ми е феноменална, по-фокусиран съм от когато и да било. Чувствам се готов за завръщане в ринга и се надявам това да стане реалност”.

В последния си професионален двубой през 2009 г. Бърд победи Матиас Сандов, а зад гърба си има общо 41 спечелени и 5 загубени двубоя, както и едно равенство.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.