Начало Борба Биляна Дудова припомни старта на кариерата си (СНИМКА)

Биляна Дудова припомни старта на кариерата си (СНИМКА)

Биляна Дудова припомни старта на кариерата си (СНИМКА)
0

Националката ни участва за първи път в състезание по борба през 2010 година.

Биляна Дудова си спомни за първия турнир, в който е взела участие. Турнирът се провежда в Самоков и е за купата на града. Тогава тя е била на 13-ет години и завършва на трета позиция в категория до 60 кг. Нейн личен треньор по онова време е Бюлент Бехчет.

„Точно преди 9 години на първото ми състезание … От три състезателки станах 3-та … За всички които си мислят, че съм забравила от къде съм тръгнала… Напротив, точно това си спомням винаги от къде съм тръгнала и през какво съм минала и за това се гордея със себе си, и за това съм толкова силна, и след всяко следващо постижение съм все по-уверена в себе си! Точно тези всички мои трудни моменти са ме мотивирали да ги премина и да направя живота ми по-добър за мен! Благодаря на всички хора, които през целия ми живот са ми помагали и дори и с нещо малко са допринесли за моето развитие! “ , написа родната шампионка в профила си във Facebook, добавяйки и снимка с треньорите тогава в клуб по борба „Левски“ – Емил Будинов и Стефан Тошев.

Биляна Дудова е трикратна европейска шампионка за България в три различни категории, което е прецедент в спорта борба в България. Тя е и сребърна медалистка в категория до 57 кг. от Световното първенство по борба провело се през 2018 година в Будапеща, Унгария.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.