Начало Борба Биляна Дудова: Винаги си тръгвам последна от тренировка
0

Биляна Дудова: Винаги си тръгвам последна от тренировка

Биляна Дудова: Винаги си тръгвам последна от тренировка
0

Световната и 4-кратна европейска шампионка по борба при жените – Биляна Дудова отдаде успехите, които постига, на неуморния труд, който полага в залата. Тя разкри, че от началото на тази година си води нещо като тренировъчни дневници и вече има четири такива. Идеята е на новия й личен треньор Георги Калчев.

„Записвам си всичко в тетрадките. Какво съм тренирала, килограми, дати и лагери. Радвам се, че треньорът ми даде този съвет. Първата ми тетрадка е от самото начало и се забавлявам много, когато я чета, тъй като съм пораснала. Надявам се да продължа и след пет години отново да се изненадвам от това, което пиша в момента. Записвам си нещата на спокойствие, както и грешките. Тези неща ми помагат много“, заяви Дудова, която миналата седмица спечели световната титла при 59-килограмовите в Осло.

А относно желанието да е постоянно в залата, тя споделя: „От малка винаги съм знаела, че някой ден ще бъда най-добрата и това могат да го потвърдят треньорите ми. Винаги си тръгвам последна от тренировка и винаги се раздавам максимално. За да не отида на тренировка, не знам какво трябва да се е случило. Дори и вчера бях в залата, без никой да ме е карал. Не съм лакома за златни медали, а обичам да побеждавам във всяка една ситуация. Когато се захвана с нещо, искам да го извървя докрай”, каза Биляна в пресклуб „България”.

Тя допълни, че се радва на възможността да вдъхновява по-младото поколение с успехите си. „Надявам се да бъда пример за малките шампиони, веднага след прибирането ми от световното в Осло отидох на турнира на Иво Ангелов през уикенда и беше страхотна емоция. Да виждам всички деца, които са ме гледали предишния ден по телевизията, а сега се трупаха, за да се докоснат до медала… Надявам се да съм успяла да ги мотивирам, за да има все повече и повече момичета и момчета, които да искат да се занимават с нашия спорт”, каза още световната шампионка.

Снимки: БФ БОРБА