Начало Бокс Разясниха какво е помогнало на Фюри да се изправи от двата нокдауна
0

Разясниха какво е помогнало на Фюри да се изправи от двата нокдауна

Разясниха какво е помогнало на Фюри да се изправи от двата нокдауна
0

Бившият треньор на Тайсън Фюри – Бен Дейвисън направи кратък анализ на умението на световния шампион на WBC да поема удари и да се изправя след тях. Той бе част от щаба на “Циганския крал” до 2019-а. Двамата се разделиха след колебливото представяне на британеца при победата му над Ото Валин.

Според Дейвисън, Фюри има редкия усет да реагира при задаваща се опасност. Става въпрос за умението му да абсорбира мощта на удара. Тайсън бе пратен в два последователни нокдауна в четвъртия рунд на мача с Дионтей Уайлдър. Въпреки това, той не изглеждаше разклатен, като успя да довърши започнатото, нокаутирайки “Бронзовия бомбардировач” в 11-ия рунд.

Инстинктът и точният момент, в който “прегръщаш” удара. Това са причините Тайсън да успее в последния момент да предпази брадичката си и да поеме удара основно с горната част на главата си. Така тежестта не е толкова голяма и след като падне, има силата да стане и да се изправи, сякаш не е получил изобщо удар”, анализира Дейвисън.

Фюри се раздели с Бен Дейвисън през 2019 година. twitter.com

Той посочва и прегрупирането и смяната на плана в движение, като други важни елементи в представянето на Фюри. “Не мисля, че фундаментално и тактически това бе най-доброто представяне на Тайсън. По отношение на характер, решимост, психическа устойчивост обаче той бе на топ ниво. Всички знаем каква воля има, а в този мач видяхме и смяна на настройки и промяна в плана в движение”, каза още специалистът.

Дейвисън допълва, че Фюри е успял да скъси дистанцията, благодарение на доброто си движение. Той е минавал под дясната ръка на Уайлдър, с което е разбил неговия план.