Начало Борба Биляна Дудова започна да тренира на облекчен режим

Биляна Дудова започна да тренира на облекчен режим

Биляна Дудова започна да тренира на облекчен режим
0

Tрикратната европейска шампионка Биляна Дудова вече е започнала да тренира на облекчен режим. Това заяви треньорът Петър Касабов. Преди около два месеца националката се нарани в момент на афект.

“Добре е, възстановява се, започна да тренира по малко. Надявам се, че ще успее да се възстанови напълно“, пък призна президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов.

„Мисля, че ще може да се включи на Световното. Не съм водил все още задълбочени разговори с нея, но тя е силно момиче и вярвам, че ще се справи и ще се върне в същия път”, допълни Маринов по време на награждаването от “Литекс Комерс” на медалистите от европейските първенства.

Силният човек във федерацията коментира бъдещето на останалите национали.

„Целите са на Световното да се вземат медали и максимален брой квоти. Мисля, че спокойно можем да вземем три квоти в класическия стил. Надявам се и в свободния също на три, а при жените мисля, че ще са повече. 99 процента от желанията на треньорите относно лагери и състезания са изпълнени.“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.