Начало Борба България с петима борци на старта на Европейското в Пловдив

България с петима борци на старта на Европейското в Пловдив

България с петима борци на старта на Европейското в Пловдив
0

Петима родни борци ще стартират участието си в първия ден на Европейското първенство по борба до 23 години, домакин на което е Пловдив, съобщават от Българска федерация по борба. В зала „Колодрума“ в „Града под тепетата“ от 11:30 часа ще започнат схватките в класическия стил.

В категория до 55 кг Денис Демиров ще има за съперник на старта арменеца Азат Седракян. При успех то той ще стигне полуфиналите в категорията.

При 63-килограмовите Илия Мустаков среща унгареца Левент Тот. При победа и той ще стигне топ 4 в надпреварата.

Мартин Димитров тръгва срещу азера Каси Хасанли в категория до 77 кг, а при успех ще се изправи срещу първия поставен унгарец Кланай.

Калоян Иванов започва участието си с турчина Мухугдин Сарикичек в категория до 87 кг.

При най-тежките – до 130 кг Емилиян Лазаров започва с унгареца Дариуш Витекс в квалификациите, а при евентуален успех го очаква поставения под номер 1 Вавринчук от Полша.

Откриването на турнира е от 17:15 часа. Полуфиналите са от 18:00 до 19:30 ч.

Публика ще бъде допускана при спазване на всички противоепидемични мерки срещу COVID-19 и при запълване капацитета на залата до 30 процента.

Двубоите може да следите на живо на сайта на Международната федерация ТУК.

Резултатите и реда на срещите може да следите ТУК

Ето и схемите на петимата българи: 55 кг       63 кг        77 кг         87 кг          130 кг

Припомняме, че три от най-силните държави в този спорт – Русия, Украйна и Беларус няма да участват във форума поради войната в Украйна. Общо над 400 състезатели от 34 държави ще вземат участие в елитното състезание. България е представена от 26 борци в надпреварата.