Начало Борба Братан Ценов се завръща начело на класиците

Братан Ценов се завръща начело на класиците

Братан Ценов се завръща начело на класиците
0

Братан Ценов ще опита да върне класическата ни борба, там където я остави- на върха. След девет годишно отсъствие световният, трикратен европейски шампион и бронзов олимпийски медалист от Сеул 88, отново ще води представителния ни тим.

Под негово ръководство мъжкият ни национален отбор по класическа борба постигна едни от най-големите си успехи в този стил (многобройни световни, европейски шампиони и медалисти от Олимпийски игри). Ценов бе начело на тима в продължение на 14 години, но след Лондон 2012 се оттегли от поста.

Негови помощници ще бъдат Емил Будинов, бивш селекционер на юношеския ни национален тим, който повече от 10 години работеше в Норвегия, както и Елис Гури. Албанецът стана световен шампион през 2011-та година, именно под ръководството на Братан Ценов. Гури бе в щаба на представителния ни отбор и тази година.

Досегашният селекционер Армен Назарян ще заеме поста директор на националните отбори за всички възрасти, който до този момент заемаше Николай Гергов.

Бившият национал Тарек Абделслам пък ще застане от другата страна на тепиха. Европейският шампион от 2017-а сменя трикото с анцунг и ще работи като треньор на юношеския ни национален отбор заедно с досегашния наставник Юлиян Георгиев. Мариян Бияндов и Николай Дачев ще продължат да водят кадетите.